Bewoners van de 175-jarige Prins Hendrikpolder met de jubileumvlag.
Bewoners van de 175-jarige Prins Hendrikpolder met de jubileumvlag. Foto: Gerard Timmerman

Vlagvertoon 175-jarige PH-polder

Toen Jan en Nettie Lap zich in de Prins Hendrikpolder vestigden, verheugden zij zich al een beetje op het 175-jarig jubileumfeest dat te zijner tijd zou worden gehouden. 


Dit jaar zou het zover zijn, maar een groots polderfeest zoals dat 75 en 25 jaar geleden werd gehouden, kwam niet van de grond, al dan niet door corona. Het enige tastbare was een jubileumbord bij de familie Spoelstra in de tuin. 

Toen Jan Lap daarover onlangs in deze krant las, vond hij dat iets meer vlagvertoon toch wel het minste zou zijn dat hij kon doen. Hij stapte met zijn idee naar ontwerpbedrijf 53 Graden Noord en liet een jubileumvlag maken. 

Zaterdag werd deze alsnog gehesen, in de vlaggenmast bij van de familie Spoelstra langs de Pontweg. In het bijzijn van wat bijeengetrommelde poldergenoten, muzikaal opgeluisterd met een "Lang zal ze leven" en het "Wilhelmus", geblazen door Jan en dochter Fenneke. Onder genot van een glaasje Texelstroom en Hoornder ring werden ten huize van de familie Spoelstra de nodige polderverhalen uitgewisseld. En zo werd het toch nog even gezellig. 

Afbeelding