Bij archeologische opgravingen aan de Kantoorstraat zijn restanten van de middeleeuwse ringwal blootgelegd.
Bij archeologische opgravingen aan de Kantoorstraat zijn restanten van de middeleeuwse ringwal blootgelegd. Foto: Archeologie West-Friesland

Bezichtiging archeologische opgravingen plaats J’elleboog

Historie

Bij opgravingen aan de Kantoorstraat op de plek van de voormalige J’elleboog zijn archeologen gestuit op restanten van de middeleeuwse ringwal. Dinsdag 5 oktober van 15:30 tot zonsondergang kan daar een kijkje worden genomen.

In opdracht van aannemer A. Tuin Den Helder voert Archeologie West-Friesland momenteel archeologisch onderzoek uit aan de Kantoorstraat, een van de smalste en kromste stegen van Den Burg. De kromming van de steeg deed al vermoeden dat hier een deel van de middeleeuwse ringwal lag. Na een week van onderzoek zijn archeologen op deze wal gestoten en vallen de donkere ophogingslagen en het natuurlijke zand in de dwarsdoorsnede goed te zien. Deze komende week zal nog meer van deze walstructuur worden blootgelegd.

Het publiek krijgt eenmalig de kans om het onderzoek te bezoeken. Het onderzoeksteam nodigt iedereen uit op dinsdag 5 oktober vanaf 15.30 u tot zonsondergang een kijkje te komen nemen. Archeologen zullen ter plaatse tekst en uitleg ev..