Afbeelding
Foto: Martijn Mastenbroek

Drama op veerhaven bij opnames StukTV

Een optreden van een wereldberoemde DJ bij Paal 17, opnames voor het YouTube-programma Het Jachtseizoen van StukTV en een ernstig ongeval op de veerhaven van Den Helder.

De ontwikkelingen gingen dinsdagmiddag opeens snel en het was aanvankelijk een raadsel wat alles met elkaar te maken had. Het begon met een rondgaand bericht dat DJ Martin Garrix bij Paal 17 zou komen optreden. Dat bleek te kloppen en later werd duidelijk dat zijn optreden onderdeel was van opnames van StukTV voor een programma waarin de wereldberoemde DJ uit de handen van een stel achtervolgers moest blijven.

Tot zover was er weinig aan de hand, totdat - toen StukTV aan het werk was op de veerhaven in Den Helder - één van de figuranten van het programma van de loopbrug over het bovendek van het opstelterrein viel en zwaargewond raakte. Dat gebeurde iets na vier uur. Twee ambulances en de traumahelikopter werden gealarmeerd, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht.

Volgens een verklaring van StukTV (eigendom van Talpa) en het management van Martin Garrix ging het om een persoon die eerder meespeelde om het team van StukTV tijdens het spel te misleiden. Volgens de verklaring viel de figurant "buiten de opnames om van een loopbrug." In de verklaring wordt gesteld dat de opnames werden gestopt en het afsluitende optreden van Garrix werd gestaakt nadat de ernst van de situatie duidelijk was geworden. Dat wekte verbazing bij de Texelaars die bij het optreden van Martin Garrix waren dat tot in de avond (een paar uur na het ongeval) doorging. Volgens Texelaars die tijdens het ongeval op de veerhaven waren, gingen de opnames daar eveneens gewoon door. 

Navraag leert dat TESO en Rijkswaterstaat (eigenaar haventerrein) vooraf niet op de hoogte waren gesteld van de opnames. Paal 17 kreeg in de ochtend te horen dat er een beroemde DJ zou komen en dat het iets met een TV-programma te maken had. De gemeente werd daar vervolgens van in kennis gesteld om niet voor verrassingen te staan. Talpa wilde niet reageren op vragen. Volgens de verklaring liet de familie van het slachtoffer weten dat de toestand van hun zoon "momenteel stabiel" is. Burgemeester Uitdehaag liet weten op een later moment in overleg met RWS, de gemeente Den Helder en TESO terug te willen komen op het voorval.


Foto: Martijn Mastenbroek