Medewerkers van Van der Linde fietsen controleren fietsen op Durperhonk.
Medewerkers van Van der Linde fietsen controleren fietsen op Durperhonk. Foto: Gerard Timmerman

Kinderen Durperhonk na controle veilig op de fiets

Voor- en achterlicht worden getest, net als de fietsbel, of het stuur vast zit, de remmen werken, de banden op spanning en andere controlepunten. Wanneer alles aan haar fiets is gecheckt krijgt Stella den Ouden haar fiets weer terug. De leerling van groep drie van Durperhonk kan veilig de weg op.   

Een grondige inspectie, zoals Stevan Hooyschuur, Erik van Es en Martijn van der Linde van Van der Linde Fietsen in hun mobiele werkplaats de fietsen van alle leerlingen nakijken. Belangeloos gaan de monteurs de komende tijd de basisscholen langs.  

"Oktober is landelijk de maand van de verlichting. Nu vinden wij het belangrijk dat iedere basisschool leerling (en leraar) veilig naar school fietst. Daarom gaan wij de laatste week van september en in de maand oktober langs alle basisscholen om daar de fietsen van alle basisschool kinderen te controleren op veiligheid. Zo vervangen we waar nodig (uiteraard kosteloos) fietsverlichting, een bel, pompen de banden op etc. Ieder kind krijgt een checklist mee met waar wij op hebben gelet en waar zij (of hun ouders) zelf op kunnen letten om veilig de weg op te gaan." 

En als premie een medaille met ballon.