Verkeerscontrole

De politie op Texel heeft samen met de Landelijke Eenheid van Politie en de Douane vrijdag een multidisciplinaire controle uitgevoerd. Er zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld.


De douane zette onder meer een drugs- en een tabakshond in. Ook werd er gewerkt met ANPR, een voertuig voorzien van een kentekenlezer die uit een landelijke database verdachte kentekens signaleert. Er zijn 57 voertuigen gecontroleerd. 

Veel bestuurders hadden de zaken goed voor elkaar, toch zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven. Een voertuig met beperkte snelheid (25 km/u) reed liefst 62 km/u te hard. Deze moet teruggebracht moet worden naar de originele staat en opnieuw gekeurd worden bij het RDW, voordat hij de weg weer op mag. Een ander voertuig voldeed ook niet aan de juiste inrichtingseis. Ook dit voertuig heeft een WOK-melding gekregen. 

Daarnaast was deze auto met meer dan 40% overbeladen. Het maximale gewicht dat was toegestaan was 3500 kg. Het bleek 5120 kg te wegen. De bestuurder krijgt er een bekeuring voor.

Ook werd een bestuurder aan de kant gezet die het rijbewijs al had moeten inleveren. Het rijbewijs is alsnog door de politie ingevorderd, de chauffeur krijgt een bekeuring. Een andere auto reed met twee gladde achterbanden en ging op de bon. Er waren meerdere bekeuringen voor niet correct zekeren van de lading. Eentje vervoerde een container die niet goed vast zat. Daarnaast werden bonnen uitgeschreven voor het negeren van het inhaalverbod. De douane heeft ook monsters van brandstof afgenomen en meegenomen voor onderzoek.