'Jullie zijn inspiratie voor velen'

Zittend in een tentje op Sicilië zagen de ouders van Imke Brommer een paar weken geleden midden in de nacht hoe hun dochter en Larissa Klaassen in Tokio Paralympisch kampioen op de 1000 meter wielrennen op de baan werden

Gertrude Brommer, de moeder van Imke, vertelde het verhaal zaterdagmiddag tijdens de huldiging van haar dochter en Larissa in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Familie, vrienden en bekenden van Larissa en Imke waren daar aanwezig om de twee sporters in het zonnetje te zetten voor de prestaties.


Marjolein Withuis, de moeder van Larissa, zag de wedstrijd midden in de nacht thuis op Texel. Van tevoren was er van slapen niet veel terecht gekomen en na de gouden medaille van haar dochter en Imke kwam er al helemaal niets meer van slapen terecht. Het duurde daarna niet lang voordat van alle kanten de felicitaties begonnen binnen te stromen.


Wethouder Remko van de Belt (sport) noemde Larissa - die een visuele beperking heeft - en Imke een voorbeeld en inspiratie voor velen, omdat zij zich met hun deelname aan de Paralympische Spelen richtten op wat er mogelijk is.  Er waren kransen voor Larissa en Imke en wethouder Van de Belt had voor Larissa een donatie van €5000,- die naar VIPSport gaat. Dat is de stichting die haar en Imke de afgelopen jaren begeleidde om naar de Paralympische Spelen te kunnen gaan. De gemeente Aalsmeer (waar Imke vandaan komt) had wethouder Bart Kabout afgevaardigd naar Oosterend om de twee namens Aalsmeer eveneens in het zonnetje te zetten. 


Voorzitter Hetty van Dijk van VIPSport, zette in De Bijenkorf uiteen wat een prestatie Larissa en Imke hebben neergezet sinds ze in 2018 begonnen met hun samenwerking op de tandem. Het was trainen op Olympisch niveau, maar financieel waren de Paralympische sporters voor een groot deel op zichzelf en derden aangewezen om hun dromen te realiseren. Larissa vond het prachtig dat zoveel mensen tijdens de Paralympische Spelen met hen hadden meegeleefd. Ze vond het ook prachtig dat er veel mensen naar het dorpshuis waren gekomen voor de huldiging. Dat gold ook voor Imke die via Larissa inmiddels diverse Texelaars heeft leren kennen. 


Larissa gaf tijdens de bijeenkomst aan graag door te willen gaan naar de Paralympische Spelen in Parijs in 2024, de 23-jarige Imke hield de toekomst open omdat ze zich aan het oriënteren is wat ze de komende jaren wil gaan doen.