Texel in actie tegen BE'79 in de TXL sporthal.
Texel in actie tegen BE'79 in de TXL sporthal. Foto: Willem Sangers

Onnodig verlies voor Texel Futsal

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zaterdag thuis in de TXL sporthal in Den Burg een onnodige nederlaag van 2-4 geleden tegen BE'79 uit Berkel-Enschot.

BE'79 - net als Texel sinds 2020 spelend in de eredivisie - was doortastender dan Texel op het veld. Texel stond in de eerste tien minuten al snel achter en had meerdere overtredingen nodig om aan de bal te zijn. Texel maakte daarna de gelijkmaker, maar ging alsnog met een 2-1 achterstand de rust in. Het streven was in de tweede helft beter uit de verf te komen, maar de ploeg kwam niet best uit de kleedkamer waarna het spel er ook niet beter op werd. Dat leidde al snel tot een 3-1 achterstand. Texel wist met een 3-2 toch weer aansluiting te krijgen bij de gasten uit Berkel-Enschot, maar na 4-2 was het toch gedaan. Volgens coach Martijn  de Veij verzuimde Texel om kansen te verzilveren, terwijl BE'79 de kansen om de scoren wel pakte. De Texelse doelpunten werden gemaakt door Stijn Arends en Yorgo Helleman.

Het verlies betekent dat Texel Futsal nu op de dertiende plaats van de eredivisie staat met drie verloren wedstrijden. Het spel van de ploeg is zeker niet slecht, maar het is een klasse hoger dan Texel de afgelopen jaren heeft gespeeld. Texel speelt komende zondag 3 oktober uit in Rotterdam tegen TPP/Feyenoord Futsal dat onderaan de ranglijst van de eredivisie staat.