Anders bekeken...

Peppa Big….


Als we een rondje gaan, dan moeten we stilstaan bij de varkens. Vaak wat restjes mee en dan kijken hoe ze het zo grappig verorberen. Met de snuiten omhoog en naar voren, op korte pootjes maar inmiddels flink gegroeid, komen ze op je af gewaggeld. 


In het begin vond Suzan het een beetje eng, maar nu is ze eraan gewend en springt ze in de rondte. Eigenlijk wil ze wel over de afrastering heen. Als ze slapen, dan liggen ze loom met elkaar een beetje in het warme zand of in het koepeltje. Dan is de pret wat minder, maar volgens opa worden dan de speklappen nog lekkerder.


“Slaapt ze?” Het is 14:30, ik zit even buiten achter en een rood kuifje komt net boven de schutting. Het is buurjongen Mathijs. Hij is twee en hij is gek op Suzan. Hij weet dat ze nog een sleepie doet, dat vindt ze heerlijk. Muziekje aan, pop mee, in het bedje bij oma. Ik knik: "Over een half uurtje dan is ze wel wakker.” Maar dat is moeilijk, hoelang duurt een half uur?


Hij komt achterom en ziet de nieuwe puzzel “Peppa Big” Hij pakt de doos en samen proberen we hem te maken. Valt nog niet mee, dat gefriemel met die stukjes. De racebaan en het hobbelpaard zijn meer zijn favoriet. "Ga je mee? Halen we Suuz uit bed.” Samen naar boven. Ze kijkt haar ogen uit, haar vriendje. Droomt ze of is het echt? 


Gauw een schone broek aan, wat drinken en dan naar buiten natuurlijk. Het kippenhok is favoriet. Vanmorgen mocht ze het voer bij de kippen strooien en de eieren meenemen en de slimme meid heeft gezien hoe ik het hok open deed. Ze draait aan de wartels en maakt Thijs zoals ze Mathijs noemt enthousiast.


Ik ben aan het bloemen knippen en moet lachen. Ja hoor het hok gaat open en de dames fladderen door de moestuun. Als ik ga koken mag de tv aan. Twee koppies zitten op de bank te kijken naar Peppa Big. Het is een leuke Britse jeugdanimatie, over 108 landen verspreid en zeer populair. Peppa en haar broertje George maken van alles mee en er is altijd weer een oplossing. Heerlijk.


Ik vond het eerst raar getekend, net of de snuit verkeerd zit, maar 'no problem' voor de jeugd. Half 6 valt de rest van de familie binnen. De deksel gaat omhoog. ”Lekker bietjes met speklappen mam." Ja dat gaat erin. En de speklap die over is, is zomaar van het bordje verdwenen...


Jozien