Duncan Whyte in het midden.
Duncan Whyte in het midden. Foto: Geurt Mouthaan

Weer Bandaprijs Texelse Courant

De Texelse Courant heeft opnieuw de A.M Bandaprijs in de wacht gesleept. De prijs die wordt uitgereikt door brancheorganisatie NNP voor beste commerciĆ«le inzending ging naar de Texelse Courant voor het concept TX Maps dat in coronajaar 2020 werd uitgerold. Duncan Whyte van de Texelse Courant kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse ledendag die dit jaar plaatsvond in het Openluchtmuseum in Anrhem. 

TXmaps.nl werd ontwikkeld toen alle horeca en de winkels de deuren moesten sluiten. Op de digitale kaart konden horecaondernemers met afhaalmogelijkheden zich gratis laten plaatsen. Toen de restaurants weer opengingen, kreeg het concept een succesvol commercieel vervolg. Inmiddels zijn ook zaken als 'parkeren op Texel' en fietsverhuur op TXMaps te vinden. Daarnaast wordt er druk gewerkt aan enkele upgrades van het concept, daarover snel meer.

Niet alleen hosanna

Duncan Whyte - mede-eigenaar van de Texelse Courant - is trots dat de prijs weer mee naar huis gaat, maar er was ook minder goed nieuws. Nadat krantenland eerder dit jaar al te maken kreeg met een papierstijging van maar liefst twintig procent, kwam er gisteren weer vervelend nieuws. In de komende vier maanden zijn nog eens twee prijsstijgingen opnieuw twintig procent aangekondigd. Dit komt neer op zestig procent in nog geen acht maanden, een fikse uitdaging.