Zaterdag 25 september strijden wielrenners in de Ronde van Oosterend.
Zaterdag 25 september strijden wielrenners in de Ronde van Oosterend. Foto: Ronde van Oosterend

Ronde van Oosterend

Het Kappersbochie, de Col de Guillaume en de Ronde Miss. Terugkerende elementen in de Ronde van Oosterend die zaterdag 25 september wordt verreden. Met als intermezzo om 15:00 uur de huldiging van Larissa.

Meer dan twee jaar geleden werd de Ronde voor het laatst gereden, nu na enkele maanden uitstel door corona alsnog. Het parcours is als vanouds: start aan de Vliestraat, Mulderstraat, Peperstraat, Oranjestraat, Achtertune, Oesterstraat en finish aan de Vliestraat.

Terwijl wielrenners door het dorp razen, is er aan de zijlijn ook gelegenheid voor een koel drankje en een gebakken visje. Markant punt is Het Kappersbochie aan de Oesterstraat en berucht is het klimmetje in de Vliestraat en de Col de Guillaume (berg van Willem). Verkeersregelaars zijn herkenbaar, bochten en andere gevaarlijke punten zijn afgezet. Er zijn voor de renners aantrekkelijke premies te verdienen. Vaste prik bij de Strender Ronde ook het commentaar, verzorgd door spreekstalmeester Edgar Klippel.


Programma:

13:00 uur: Start de Tourkaravaan, de sponsors en Ronde Miss rijden twee rondes over het parcours.

13:30 uur: Start van de jeugd (dikke banden). Drie categorieën: 0-9, 10 t/m 11 en 12-13 jaar. Helm verplicht, alleen dikke banden.

14:15 uur: Wielerwedstrijd jeugd t/m 14 jaar.

15:00 uur: Huldiging Larissa Klaassen (zie bericht elders).

Aansluitend start recreanten A en B.

16:00 uur: Start wedstrijd.

De prijsuitreikingen zijn meteen na de race bij start en finish.

Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven via www.wstexel.nl/oosterend en vanaf 12:00 uur bij de jurywagen. Kosten €5,- pp. Om ruimte te geven aan de wielrenners is het dorp van 12:30 tot 17:00 voor verkeer afgesloten.