Larissa Klaassen en Imke Brommer.
Larissa Klaassen en Imke Brommer. Foto: Facebook Larissa Klaassen

Huldiging van Larissa en Imke

Paralympisch kampioenen Larissa Klaassen (Texel) en Imke Brommer (Kudelstaart) maken komende zaterdagmiddag 25 september een ereronde door Oosterend tijdens de Ronde van Oosterend.

De ereronde begint om 15:00 uur, voorafgaand aan de start van de recreanten. Publiek langs het parcours kan de twee sporters dan toejuichen voor de prestaties. Vanuit de Ronde van Oosterend is op Facebook een verzoek gedaan om komende zaterdag een mooie erehaag voor Larissa en Imke te vormen.


Voorafgaand aan de ereronde is er een besloten bijeenkomst voor Larissa en Imke in dorpshuis De Bijenkorf. De bijeenkomst is besloten in verband met de coronamaatregelen, maar wel rechtstreeks te volgen via een livestream van Texel Kijken en Luisteren. De organisatie van de huldiging is in handen van Stichting VIPSport, de Ronde van Oosterend en de gemeente. Zij doen een beroep op bewoners van Oosterend om zaterdag 25 september de vlag uit te hangen voor de huldiging van Larissa en Imke. 


De twee wonnen tijdens de Paralympische Spelen in Tokio het Paralympisch goud op de 1000 meter tijdrijden op de wielerbaan. In een recordtijd van 1 minuut en 5.291 seconden versloegen ze Aileen McGlynn Obe en Helen Scott uit Groot-Brittanniƫ die tweede werden. Het Paralympisch brons ging naar Griet Hoet en Anneleen Monsieur uit Belgiƫ.