Paul en Anna in gesprek met mountainbikers in 2020.
Paul en Anna in gesprek met mountainbikers in 2020. Foto: Gerard Timmerman

Vertrek Erik, Paul en Anna bij SBB aanstaande

Algemeen

Er zitten een hoop verschuivingen aan te komen bij Staatsbosbeheer. Teamleider Paul Rutten vertrekt naar de Beheerautoriteit Waddenzee, Anna Sprenkeling (boswachtster publiek) wordt recruiter bij Staatsbosbeheer en begin volgend jaar gaat Erik van der Spek (boswachter ecologie) genieten van zijn welverdiende pensioen.

Ik heb enorm veel geleerd de afgelopen tweeëneenhalf jaar. Over de natuur, maar ook over Texel waar ik toch een tijd weg was geweest

Het drietal vormde de afgelopen jaren voor een belangrijk deel het gezicht van Staatsbosbeheer Texel, daaraan komt nu onverwacht snel een einde. “In de eerste plaats, we blijven alle drie op Texel wonen, dus helemaal weg gaan we niet. Mijn nieuwe functie als senior adviseur gaat in per 1 november, maar er is wel een afspraak dat ik hier tijd krijg om de overdracht te doen en een aantal projecten af te ronden. Als er daarnaast een keer nog wordt gevraagd om een avond mee te denken, doe ik dat graag. Toen ik hier kwam, had ik niet gedacht dat ik na drie jaren zou vertrekken. Toen deze vacature voorbijkwam, wis..