Voortbestaan van blad 'Achter de Rügediek' komt in het geding

Het voortbestaan van 'Achter de Rügediek', al tientallen jaren de dorpskrant van De Cocksdorp en Eierland, is op de tocht komen te staan.

De redactie van 'Achter de Rügediek' heeft in de laatste editie een zeer dringende oproep gedaan voor nieuwe mensen om te voorkomen dat het blad verdwijnt. Volgens de redactie zijn er in korte periode meerdere vrijwilligers afgevallen (persoonlijke redenen, verminderde inspiratie en drukte) waardoor het uitbrengen van het blad op het moment vrijwel ondoenlijk is geworden.


De redactie geeft aan behoefte te hebben aan versterking van de redactie, rubriekschrijvers, bezorgers en een drukker. Volgens de redactie is 'Achter de Rügediek' in de ogen van sommigen misschien een 'achterhaald blaadje', maar is er wel behoefte aan. "Veel mensen doneren jaarlijks een vrijwillige bijdrage en er is regelmatig vraag naar advertentieruimte." Basisschool Durperhonk in De Cocksdorp werkt eveneens graag mee aan 'Achter de Rügediek'.


De nood is dusdanig hoog dat zowel de voorkant als de achterkant van het blad volledig zijn ingeruimd met oproepen voor nieuwe vrijwllligers om 'Achter de Rügediek' in de lucht te houden. Ook in het blad zelf zit namens Jaap Boon en Peter Witte een afzonderlijke bijlage met een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Het blad hoopt dat zich voor eind oktober voldoende nieuwe mensen aanmelden. "We zouden het zonde vinden als een stukje cultuur van meer dan dertig jaar zou verdwijnen."