Doelpunt Ali Smit op weg naar de bal.
Doelpunt Ali Smit op weg naar de bal. Foto: Willem Sangers

Texel verliest van Hovocubo

Hovocubo uit Zwaag was niet de tegenstander waarvan de zaalvoetballers van Texel Futsal hadden verwachten punten te pakken en dat was juist ingeschat.

Texel verloor zaterdagavond in de TXL sporthal in Den Burg met 0-5 van de meervoudig landskampioen zaalvoetbal en hield de schade daarmee beperkt. Minpuntje was dat een paar kansen om te scoren niet werden benut. Pluspunt was dat keeper Ali Smit met een aantal fraaie reddingen meer doelpunten van Hovocubo wist te voorkomen. Texel Futsal speelt dit seizoen voor de tweede keer in de eredivisie van het zaalvoetbal. De ploeg heeft ingeschat dat niet elke wedstrijd zal worden gewonnen, maar weet ook dat er diverse wedstrijden in het verschiet liggen die winnend afgesloten kunnen worden. 

De spelers van Texel Futsal trainen komend seizoen in een sporthal in Den Helder. Trainen op een gewenst tijdstip in de TXL sporthal bleek niet mogelijk en er moest tegelijkertijd rekening worden gehouden met spelers die op Texel wonen en spelers die aan de overkant wonen. "Daarbij zijn we uitgekomen op een sporthal in Den Helder waar we op maandag- of donderdagavond met de hele ploeg kunnen trainen", vertelt coach Martijn de Veij. "Dan kan iedereen na afloop of weer terug naar Texel of naar zijn woonplaats aan de overkant."