Repetitie van Jesus Christ Superstar in 2017.
Repetitie van Jesus Christ Superstar in 2017. Foto: Jeroen van Hattum

Hair wordt nieuwe rockopera Texel in 2022

De rockopera 'Hair' wordt de nieuwe productie waar de Stichting MuziekproductiesTXL zich in 2022 op wil toeleggen. Hair wordt de opvolger van Jesus Christ Superstar dat in 2017 werd opgevoerd.

De stichting houdt zondag 21 november de audities voor de nieuwe rockopera. De repetities starten in januari 2022 en de uitvoering van Hair is in november 2022 in de Evenementenhal van De Krim. De stichting hoopt met een mix van ervaren krachten en nieuwe mensen net als in 2017 een sterk team op de been te krijgen om van Hair een professionele uitvoering van te maken. Belangstellenden kunnen zich tot 1 november aanmelden via www.muziekproductiestxl.nl. Dat geldt niet alleen voor spelers en zangers, maar ook voor mensen die achter de schermen een bijdrage willen leveren.

Hair speelt zich af in de jaren zestig in de tijd van de hippies en de flowerpower. Het verhaal draait rond een vriendengroep die zich afzet tegen de gevestigde orde en strijdt voor liefde, vrede, seks en vrijheid. Dat is met de dreiging van de Vietnamoorlog op de achtergrond waardoor het de vraag is in hoeverre alle idealen voor meer vrijheid bewaarheid worden. Enkele bekende liedjes uit Hair zijn 'Aquarius' en 'Let the sunshine in'.

Volgens Lucas Tijssen en Mariken Stöverinck van Stichting MuziekproductiesTXL is het thema van Hair na ruim anderhalf jaar corona wel een prettig thema om mee te werken. De repetities gaan er straks vrijwel hetzelfde aan toe als bij Jesus Christ Superstar. Er wordt vanaf januari 2022 wekelijks in kleinere groepen gerepeteerd en één keer in de zoveel tijd is er een doorloop van de hele voorstelling met alle groepen. De muziek wordt begeleid door Mathieu Vulto en Mariken Stöverinck. De regie komt opnieuw in handen van Quinten van Katwijk.