Larissa Klaassen krijg het lintje van demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis.
Larissa Klaassen krijg het lintje van demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis. Foto: Screenshot NPO1

Koninklijke onderscheiding voor Larissa en Imke

Paralympisch kampioenen Larissa Klaassen en Imke Brommer zijn dinsdag koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau bij de nationale huldiging van de paralympiërs in Den Haag. Larissa en Imke, winnaars van het Paralympisch goud op de 1000 meter wielrennen op de baan, kregen het lintje uit handen van demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (sport). 


De andere Paralympische kampioenen werden eveneens koninklijk onderscheiden of ze kregen een ‘chapeau beeldje' van het kabinet als ze al een koninklijke onderscheiding hadden. Premier Rutte noemde de paralympische sporters tijdens de huldiging inspiratiebronnen voor heel Nederland, omdat zij zich focussen op wat ze wel kunnen en niet op wat ze niet kunnen. 


Na de huldiging werden de sporters ontvangen door koning Willem-Alexander en prinses Margriet (lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité). De Nederlandse afvaardiging behaalde in Tokyo 25 gouden medailles, 17 zilveren medailles en 17 bronzen medailles. Zaterdag 25 september volgt op Texel een huldiging van Larissa en Imke.