Pianist Arthur Bouma.
Pianist Arthur Bouma.

Recital Arthur Bouwma Eierlandsche Huis

Pianist Arthur Bouma geeft zaterdag 11 september een recital in het Eierlandsche Huis. Het thema van dit concert is "Anderhalve eeuw fantasie in sonates".


Op het programma werken van beroemde componisten, zoals Mozart, Beethoven en Liszt – componisten. Wie kent niet de geniale muziek van Mozart, of de schitterende Mondschein Sonate van Beethoven? Of de virtuositeit van klavierleeuw Franz Liszt?

Wellicht minder bekend is de Barokcomponist Johann Kuhnau, voorloper van Johann Sebastian Bach als cantor in de Leipziger Thomaskirche, en één van de eerste componisten die sonates voor toetseninstrumenten schreef. En wat voor sonates! Zijn Biblische Historien zijn regelrechte programmamuziek, beeldend en verhalend. In zijn sonate nummer 1 in C groot weerklinkt letterlijk de strijd tussen David en Goliath, inclusief het paraderen van de reus, het slingeren van de steen, en de vlucht van de Filistijnen. Een onbekende parel dus in dit afwisselende programma voor liefhebbers van pianomuziek!

Aanvang 15.00 uur, de toegangsprijs is €10,- , kinderen tot 12 j: €5. Reserveren gewenst op www.scarbomusica.nl/bespreking.php

De zaal is open vanaf 14:45 uur. Kaarten daar te koop. Er is genoeg ruimte om 1,5 m afstand te houden.