Foto van de Twin Towers in New York, twee dagen voor de aanslag gemaakt door Martha Witte uit Den Burg.
Foto van de Twin Towers in New York, twee dagen voor de aanslag gemaakt door Martha Witte uit Den Burg. Foto: Martha Witte

“Hoe kunnen mensen dit andere mensen aandoen”

Human Interest

Het is vandaag 20 jaar geleden dat de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon in de Verenigde Staten plaatsvonden. Een paar Texelaars blikken terug op hun persoonlijke ervaringen met 11 september 2001.

Ali Lijnes: 11 september 2001 komt Geuko Haitsma de winkel van de Action binnen rennen ( ik werkte daar) en zegt: “Ze hebben het gedaan. Ik verbaasd; Wat hebben ze gedaan?” “Ze zijn met een vliegtuig het World Trade Centrum binnen gevlogen. Een grote ramp!” Ik kon het niet geloven, maar toen ik ‘s avonds thuis de TV aan zette, sloeg de schrik mij om het hart. Hoe kunnen mensen dit andere mensen aandoen was mijn eerste reactie. Ook het Pentagon moest eraan geloven. Zo triest allemaal. En nu is dat horror-scenario al 20 jaar geleden gebeurd. Het lijkt als de dag van gisteren. Geuko had het er een tijd daarvoor al over, dat er iets ernstigs zou gaan gebeuren. Dit is mijn herinnering van 11 september, omdat het een dag voor ..