Foto gemaakt tijdens de opnames in juli.
Foto gemaakt tijdens de opnames in juli. Foto: Jeroen van Hattum

Werelds succes Artex

Stralend van trots wenste ze het publiek zaterdagochtend veel kijkplezier in Cinema Texel. De trots van Denise Barhorst is volkomen terecht. Artex liet met de dansfilm 'All around the world' zien dat zelfs een obstakel als corona de leerlingen niet tegenhoudt.

Wat moet Denise een berg werk hebben verzet. 26 verschillende dansen op verschillende locaties, bovendien met wisselende kostuums. Voor het eerst had de dansdocente de leiding van een dergelijk project en ze is met slag en wimpel geslaagd. Met de dansfilm liet Artex zien dat plezier en kwaliteit uitstekend samen kunnen gaan. Het plezier spatte er af en bij de jongste garde liet de film zien dat de beginselen van dans in ongedwongen sfeer plaatsvinden. Texel mag trots zijn op een dergelijke dans- en kunstenschool en haar docenten. De film die de danstak van Artex op het witte doek heeft getoverd is absolute reclame voor de dansschool. Het publiek genoot met volle teugen van de virtuele dansreis, gefilmd en gemonteerd door Bas Ouwers. 


Waar Denise in het script had kunnen kiezen voor minder weerstand, vergde ze het uiterste van zichzelf. "Eerst was het plan om wederom onze eindshow te houden in de Evenementenhal op De Krim. Toen dat niet door kon gaan, zag ik voor de film ook extra mogelijkheden. Bij een fysieke show hadden we niet de tijd voor alle kostuumwisselingen gehad, nu hadden we die ruimte wel. Ik ben heel blij met het eindresultaat. Ik was na de eerste voorstelling van zaterdag zelfs een beetje geëmotioneerd. Daarna is de film zaterdag nog een keer vertoond en zondag nog twee keer. Komende zondag is de film nog twee keer te zien in de bioscoop", vertelt de Texelse.

Ook Artexdirecteur Sander Boschma was na de voorstelling één en al tevredenheid. "Kijk wat de leerlingen hier hebben neergezet. Een deel van dansvoorstelling had het strand als decor, je kunt je voorstellen hoe zwaar dat is. Hier kun je alleen maar heel trots op zijn."


De 26 dansen hadden ieder een locatie als thema. Van Zuid-Afrika tot Brazilië en van Washington tot Madagaskar. Qua dans wisselde het af van vrije dans bij de jeugd op muziek van onder meer The Lion King, terwijl de jongeren en de volwassenen hiphopdans en ballet van hoog niveau lieten zien. Voor iedereen is plaats bij Artex en het was niet toevallig dat de dansgroep voor mensen met een verstandelijke beperking het bal opende vanaf het dok in de haven van Oudeschild. Het plezier spatte er vanaf. Dergelijke shows willen nog wel eens vooral leuk zijn voor diegenen die bekenden op het toneel hebben, maar deze show is ook een absolute aanrader voor andere Texelaars. Hoewel ook Artex natuurlijk liever voor publiek optreedt, heeft men laten zien dat ook corona de leerlingen niet van het dansen afhoudt. 

Tickets

Voor de voorstelling van komende zondag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten voor de dansfilm kosten € 5,- per persoon en kunnen sinds zaterdag 28 augustus uitsluitend aan de balie van Artex worden opgehaald (gelieve gepast te betalen). Meer informatie op www.artex-texel.nl.