De Kooterkeet bij de Bruinvis in Oudeschild.
De Kooterkeet bij de Bruinvis in Oudeschild. Foto: Aangeleverd

Kooterkeet Oudeschild krijgt net op tijd nieuwe aanmeldingen

Tot een aantal dagen geleden zag het er naar uit dat peuterspeelzaal de Kooterkeet in Oudeschild tijdelijk de deuren moest sluiten bij gebrek aan kinderen, maar het tij is gekeerd.

Volgens Marleen Keijser van de Stichting Peuterplezier Texel heeft een aantal ouders hun kinderen eerder aangemeld waardoor de peuterspeelzaal alsnog open kan blijven.


Daar zag het tot vorige week niet naar uit omdat er nog maar vier kinderen waren voor de peuterspeelzaal waarvan er twee al snel vier jaar oud zouden worden. Het college vond het beter om bij slechts twee kinderen de peuterspeelzaal tijdelijk te sluiten. Volgens Keijser zijn er nu zeven kinderen aangemeld voor de Kooterkeet waardoor de voorziening kan blijven draaien. De stichting heeft dat laten weten aan het college. Acht kinderen is over het algemeen het maximum van een groep.


Keijser zegt blij te zijn dat de voorziening in Oudeschild open kan blijven. “Wellicht dat we in de toekomst, als alle nieuwe huizen in het dorp zijn gebouwd, nog meer dagdelen open kunnen blijven.” De Kooterkeet is op het moment geopend op dinsdag- en vrijdagochtend. De Stichting Peuterplezier Texel doet een beroep op ouders om hun kinderen liefst een half jaar van te voren aan te melden voor de peuterspeelzaal zodat de planning van de zalen in met name de buitendorpen daarop kan worden afgestemd. De stichting beheert de peuterspeelzalen in Den Burg, De Koog, Oudeschild en De Cocksdorp.