Zwanger en fit weer van start

Buiten in het 'eikenbosssie' bij de Hoge berg - bij slecht weer in het Dorpshuis van Oudeschild - start dinsdag 14 september van 17:30 tot 18:30 uur de cursus 'Zwanger fit en gezond' voor vrouwen die ongeveer achttien weken zwanger zijn . 

"Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus Zwanger, gezond en fit besteedt aandacht aan deze onderwerpen. En wat is er nou leuker om dat met andere zwangere dames te doen? Naast specifieke voorbereiding op de bevalling, ligt de nadruk in de cursus op bewegen, houding en conditie. Je krijgt oefeningen gericht op spiergroepen die het tijdens de zwangerschap het zwaarst te verduren hebben: spiergroepen rond het bekken. Naast het actieve deel is er ook ruimte voor ontspanningsoefeningen. Natuurlijk zorgt de cursus er ook voor dat je ervaringen kunt delen met andere zwangere vrouwen", schrijft de organisatie.

De cursus bestaat uit acht lessen van een uur. Tijdens één van de lessen is ook de partner welkom - of een vriendin/ of familielid. Een aantal kernzinnen van de cursus zijn: sporten in de buitenlucht of binnen, contact met andere toekomstige moeders, Houding en beweging/ Ademhaling en ontspanning/ oefeningen voor rug, bekken- en bekkenbodem/ voorbereiding bevalling en partnerles.

Aanmelden via www.ggdhollandsnoorden.nl of 0612655745.