Op het plein van de Thijsseschool wordt 's avonds veel rondgehangen door jongeren die de leeftijd van de basisschool al lang zijn ontgroeid.
Op het plein van de Thijsseschool wordt 's avonds veel rondgehangen door jongeren die de leeftijd van de basisschool al lang zijn ontgroeid. Foto: Jeroen van Hattum

Bedreigingen door en van jeugd, messen in het spel

Algemeen

In de afgelopen periode zijn er meerdere incidenten geweest waarbij leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn bedreigd. Op de OSG is men bekend met alle gevallen en benadrukt dat jongeren die bedreigd worden hierover moeten praten. 

Woensdagavond was er een mes in het spel bij een ruzie tussen twee meiden

“De ‘bedreigers’ zijn geen leerlingen van de OSG en de bedreigingen hebben buiten school - en niet op ons terrein - plaatsgevonden. Dat maakt het natuurlijk lastiger. Dat betekent niet dat wij het niet serieus nemen en er is contact met de politie. Hoewel wij meer meekrijgen dan mensen soms denken, is het belangrijk dat leerlingen die bedreigd worden dat bij ons melden. We moeten dit met zijn allen - de school, politie, ouders, bewoners - oplossen”, vertelt Corrie Setz, rector van de OSG.