Di 31 aug

10:00 Spreekuur Texels Welzijn Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

11:00 Expositie fam. Verberne in De Hoeksteen De Texelse familie Verberne exposeert haar kunsten in verschillende richtingen.Van aquarellen tot tuinsierkunst. De Hoeksteen (naast het kerkje) Den Hoorn. Open op di. wo. do van 11.00 tot 16.00 uur.

 

19:30 Bezoek de Texelse Modelspoorclub Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelspoorschalen H0, N, Z te bewonderen en er is zelfs een impressie van een spoor gedurende de oorlog op Texel in een caravan. Bezoekers zijn welkom

Wo 1 sept

10:00 Gezond Natuur wandelen Elke woensdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij het Cafeetje in Oosterend. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

 

10:00 Inloopspreekuur Texels Welzijn Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

11:00 Suzanne Glerum Suzanne Glerum presenteert doeken met structuren: golven, aardappelruggen, stoppelvelden, zandribben en wolkenluchten. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van wo t/m zo van 11 tot 17 uur.

 

15:00 Voorlezen voor peuters en kleuters Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis en aanmelden is niet nodig. Meer info: www.kopgroepbibliotheken.nl

 

DO 2 SEPT

9:30 Inloopspreekuur Texels Welzijn Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

9:30 Kaasboerderij Wezenspyk Kaasboerderij Wezenspyk is geopend van maandag t/m zaterdag van 09.30 - 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Hoornderweg 29, 1791 PM Den Burg. www.wezenspyk.nl

 

10:00 Gezond natuur wandelingen Elke donderdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de Windroos (Maartenshuis, Ruijslaan 81). De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

 

13:30 Kelderverkoop in de Parel in Oosterend De Kelderverkoop in de Parel, Oesterstraat 11, Oosterend is geopend op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. Verkoop van vele spullen, de opbrengst is voor de Maartenskerk. Welkom!

 

20:00 Little Musical Concert Zangeres Lauri Brons en pianiste Elisabeth Waverijn verzorgen een verrassend musicalprogramma. Het Texelse duo speelt onbekende parels en grote klassiekers die iedereen kent!

Vr 3 sept

 10:00 Bewonder de poederdoos bij Kaap Skil Na vier eeuwen op de zeebodem, nu in Museum Kaap Skil: een rijkversierde, vergulde poederdoos uit de 17e eeuw. Een uniek voorwerp, opgedoken uit het Palmhoutwrak. Tot eind september te bewonderen.