Bezoekers van de oecumenische buitendienst, met muzikale opluistering.
Bezoekers van de oecumenische buitendienst, met muzikale opluistering. Foto: Erna Drijver

Oecumenische buitendienst

“Varen op de levenszee”, was het thema van de oecumenische buitendienst die zondagmorgen bij de muzieknis in Oosterend. Onder het genot van koffie met zelfgebakken koek stapten mensen uit alle dorpen en van alle gezindten “aan boord” om de zeereis die Paulus eeuwen geleden maakte te beleven.

De trossen los, de moeilijkheden van oorlog en storm op zee trotseren. De veranderende wereld van toen en nu bekijken en beleven met een gevoel van hoop. Dat lukte bij Paulus op zijn zeereis, terwijl hij eigenlijk gevangene was. En dat lukte ook hier bij de vele mensen onder de kastanjeboom met een dreigende lucht, maar met het prachtige muziekspel van ”Scheepstuig”. Een soort van Shantisetting, mooi combinerend met de muzikanten Rob & Astrid Hodzelmans, Eline Jongejan en kapitein Ds. Kees de Jong.

Hij nam ons mee op zijn speelse, verhalen vertellende manier. “Verander de toekomst, probeer het anker, het teken van hoop, als de angst, de storm is weggewaaid hou de hoop dan vast als een warme jas. Een jas die je omgeeft en kracht geeft.” Scheepstuig zong het mooie lied van Bram Vermeulen ”Zeilen op de wind van vandaag” en een “Stap dichterbij” van Boudewijn de Groot.  Maar vooral het lied” Roei maar met ons mee”, gaf de strekking van het thema goed weer.

Erna Drijver