Sfeerbeeld van de laatste Krimstrandloop.
Sfeerbeeld van de laatste Krimstrandloop. Foto: AV Texel

Herfstachtige Krimstrandloop

Bijzondere weersomstandigheden bij de laatste De Krimstrandloop van dit jaar. Harde wind vanaf zee en donkere wolken met een spatje regen en met een graad of 15, was het niet wat je noemt een zomerse avond.


Het weer deerde Jan Kerkmann uit Duitsland niet. Op dit moment steekt hij in een bloedvorm en finishte bij de 8 km in 30:11. Als tweede kwam Mike Rheinhardt uit Waldbronn (D) in 38:19 over de meet. De enige vrouwelijke deelnemer was Fran Kurdi uit Delft, die 45:54 noteerde.

De 4 kilometer liet een mooie strijd zien. De laatste 2 kilometer had men schuin voor de wind. Tim Kerkmann won net als zijn broer de strijd om de eerste plaats. Hij eindigde in 16:10. Nummer twee Jacob Mees uit Maine (D) kwam net te kort en finishte in 16:11. Tobias van Dijk uit Apeldoorn kwam niet veel later als derde over de streep in 16:30.

Bij de jeugd over 1200 m. waren maar drie deelnemers. Er moest dus alleen gestreden worden voor de kleur van het eremetaal. Eva Vlaming ging voor goud en finishte in 6:12 Het zilver was voor Sofia van Dijk uit Apeldoorn, die 7:50 noteerde. Goud was er ook voor Finn Reinhardt uit Waldbronn (D) die de klok liet stilstaan op 7:01. 

De uitslagen en foto’s staan op avtexel.nl.


De eerst volgende wedstrijd van AV Texel is zondag de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Boskiosk het Turfveld. De start is om 10:30 uur.