Britt Kikkert en Allstar Texel met de gouden medaille.
Britt Kikkert en Allstar Texel met de gouden medaille. Foto: Familie Van der Linde

"Ik was zenuwachtig bij de start, maar het ging allemaal goed"

Een stal die fraai versierd was, taart als traktatie en ze mocht maandag met haar pony en gouden medaille naar school.

Het bleef niet onopgemerkt dat de 11-jarige Britt Kikkert uit De Cocksdorp afgelopen zaterdag Nederlands kampioen dressuur was geworden op de Hippiade van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) in Ermelo.

Britt trad aan in de klasse L1 categorie C met haar pony Allstar Texel en behaalde een score van liefst 73,06 procent. Ze liet daarmee de concurrentie in haar klasse ver achter zich. De score was zes procent hoger dan de score van de nummer twee. "Ik was wel een beetje zenuwachtig toen ik aan de start stond", vertelt Britt, "maar toen ik was begonnen, ging het allemaal heel goed."

De Texelse werd begeleid door haar trainster Loes Corsel die meegegaan was naar Ermelo. "Ik was als derde aan de beurt en na mij moesten er nog acht deelnemers komen, dus het was spannend hoe het zou aflopen." Britt, een dochter van Melvin Kikkert en Eva van der Linde, ging ter afleiding even kijken bij het springen totdat ze van haar moeder te horen kreeg dat ze Nederlands kampioene was geworden. "Toen was ik natuurlijk harstikke blij om dat te horen." Samen met Jasmijn Oude Alink uit Zalk (tweede met haar pony Kayra) en Jaclynn Otten uit Nieuwegein (derde met Dreamboy) toog Britt naar de Medal Plaza van de Hippiade waar ze de gouden medaille en bijbehorende kampioenssjerp kreeg.

De kampioenstitel is een mooi vervolg op haar deelname aan de Hippiade in 2020. Toen werd ze met Allstar Texel reservekampioen in de klasse B categorie C. De Texelse werd toen met haar pony Himmeren’s Goudtopaas indoorkampioen in de klasse L1 categorie AB. Begin 2020 werd ze met haar beide pony's ook al kampioen van Noord-Holland. De zege van afgelopen zaterdag leverde onder meer de felicitaties op van de Dorian Foundation die Britt steunt om haar sportieve ambities in de paardensport verder te kunnen ontwikkelen.

Fien Schraag uit De Koog verscheen afgelopen weekend met Mambo no. 5 in de klasse Z van het springen op de Hippiade in Ermelo. Zij reed een prachtige ronde in het flinke Z-parcours, maar had de pech dat er een balkje naar beneden viel waardoor ze vierde werd en net naast het podium belandde.