Collage van creativiteit van de familie Verberne, te zien in De Hoeksteen.
Collage van creativiteit van de familie Verberne, te zien in De Hoeksteen.

Zelfde nest, maar aars

Alle kinderen van Afie Commandeur en Jan Verberne uit Spang hebben zich creatief ontwikkeld in verschillende richtingen. Deze grote variatie laten zij zien in De Hoeksteen in Den Hoorn, de hele maand september.

‘We komme uut hetzelfde nest, maar maken er allegaar wat aars van.’


Los van elkaar hebben enkele familieleden al geëxposeerd op diverse plaatsen, waar zij positieve reacties kregen. Nu is voor het eerst hun werk samengebracht. Vanzelfsprekend op Texel, waar hun roots liggen en waar de jongste en oudste zus nog steeds wonen.

Te zien zijn aquarellen in fraaie kleuren met fijne én grove toets, zwart-wit tekeningen. Quilts in zowel klein formaat als grote kleden, portretfoto’s, kaarten voor alle gelegenheden, textiele creaties, etagères en tuinsierkunst. Ook hangen er limericks en bijzondere gedichten.

Van jongs af aan wordt creativiteit in de familie gewaardeerd. Bij feestelijke gelegenheden en kroonjaren worden er steevast "stukkies" gedaan. Later is dit uitgebreid met het maken van bijzondere creaties. Zo delen zij hun kunst met elkaar én denken daardoor op een mooie manier aan elkaar.

Nelly Verberne: "Mijn zus Trudie vierde haar 25-jarige jubileum als verpleegkundige en voor die gelegenheid heeft mijn zus Marian een grote quilt voor haar gemaakt. Zij heeft ons toen allemaal een stukje stof gegeven met het verzoek dit te borduren, ook degenen die hier minder bedreven in zijn. Deze stukjes heeft zij verwerkt in de quilt. Ik vind het hartverwarmend dat Trudie nog steeds onder deze quilt slaapt."

Op de feestelijke expositie zijn steeds twee familieleden aanwezig om iedereen welkom te heten. Ook is er veel kunst te koop. De expositie is gratis toegankelijk en vanaf 31 augustus t/m 30 september te zien in De Hoeksteen, Kerkstraat 3, Den Hoorn, iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 11:00 tot 16:00 uur.

Afbeelding