Tranen in de ogen na het zien van

vernielingen aan 14 strandhuisjes

De tranen stonden strandexploitant Jan van der Star in de ogen toen hij vrijdagochtend het strand bij De Koog betrad.

Bij liefst veertien strandhuisjes in een rij van zestien huisjes (in gebruik door gasten van Opduin) bleken vernielingen te zijn aangericht. De veertien huisjes waren allemaal opengetrokken en bij tien huisjes lagen tevens de ramen eruit en waren planken kapotgemaakt. Het glas lag overal en de schade bedroeg naar schatting tussen de zevenhonderd en de achthonderd euro. 

Van der Star was witheet en tegelijkertijd aangeslagen, vooral omdat zijn huisjes een week eerder ook al ten prooi waren gevallen aan vernielingen. Hij deed aangifte bij de politie en was in de ochtend samen met een neef een paar uur bezig om alle rommel (waaronder het rondzwervende glas van de kapotte ramen) op te ruimen. Van de dader(s) is niets bekend. "Vermoedelijk mensen die na twaalf uur ‘s nachts in ieder geval nog niet hun bed opzoeken.”  Een Duitse gast meldde van het weekend dat in de nacht van dinsdag op woensdag op het parkeerterrein bij Paal 21 wieldoppen van auto's gestolen waren, waaronder de eigen auto. Aangifte doen bij de politie ging volgens de gast lastig, omdat er geen afspraak was gemaakt. De politie waren geen meldingen van gestolen wieldoppen bekend. 

Op foto's op Facebook was te zien dat in Den Burg een paar dagen geleden een geparkeerde auto door onbekenden onder de jam was gesmeerd. Nadat de foto op Facebook was verschenen, meldde een ander in een reactie dat het vermoedelijk de jam was die ongevraagd bij een stalletje uit de tuin was meegenomen.