Deelnemers aan de crossloop van ZDH/ Roparun.
Deelnemers aan de crossloop van ZDH/ Roparun. Foto: Willem Sangers

Vinke heerst opnieuw

Er stond in de zesde ZDH/Roparun-Crossloop geen maat op Jordy Vinke. Hij vestigde een nieuw parcoursrecord op de 4 km met een tijd van 14:27. Het oude record, dat sinds 30 juli jl. op naam stond van Tim de Koning, werd met twee seconden verbeterd.

Jan Kerkmann uit Bielefeld werd tweede op 29 seconden achterstand. De winst op de 8 kilometer ging naar Paul Maljers. Hij liep een sterke wedstrijd en had 29:53 nodig voor twee ronden door het Hoornder duin. Op de jeugdloop was Veerle Kalk wederom te sterk voor het gehele deelnemersveld. De kilometer werd door haar afgelegd in een snelle 3:51. Veerle bleef nummer 1 bij de jongens, Luuk Boersen, met 11 seconden voor. Opmerkelijk was de aanwezigheid van enkele wandelaars die de ronde twee keer aflegden. Op 27 augustus wordt de zevende en laatste ZDH/ Roparun-crossloop op het ZDH-terrein in Den Hoorn georganiseerd. Naast de traditionele gebakken vis, wordt tevens afgesloten met prijzen voor het eindklassement van de competitie over de vier beste prestaties in de crosslopen. Vanaf 18:45 kan er voor diverse afstanden worden ingeschreven. De tussenstand van de competitie, een fotoverslag en alle uitslagen van de cross van 20 augustus vind je op www.roparuntexel.nl/nieuws.

Regenachtige Turfveld Zomercross

Het kon de lopers niet deren dat het regende tijdens de zesde zomercross. Op verschillende punten waren er dikke plassen, waar je omheen of doorheen kon. Dat verschillende atleten er doorheen gingen was na afloop aan de outfit te zien. Op de 8,3 km. was Hessel Arensman uit Den Burg de snelste in 33.33 min. Hij werd gevolgd door Moritz Höflinger uit München in 33.58 min. De derde was Lutz Lohse uit Den Burg in 35.34 min. Snelste dame op de lange afstand was Wilma Tijsseling uit Oudeschild in 39.56 min. Zij bleef net Margot van der Ven uit Den Burg voor, die 40.06 klokte. Op de 4,3 km. was Jan Kerkmann uit Bielefeld wederom eerste in 15.03 min. Jacob Mees uit Mainz werd tweede in 16.43 min. Julia Payr uit München zette de klok op 18.49 min stil en was daarmee de snelste dame. 14 jeugdatleten namen het tegen elkaar op bij de 1 km-loop. Veerle Kalk uit Den Burg werd overall winnaar in 4.09 min. Tweede meisje was Elfi Kradolfer uit Zoetermeer in 4.49 min. Derde was Eva Kuiken uit Den Burg in 4.52 min. Bij de jongens ging Sijvert Wajer uit Den Helder als eerste over de meet in 4.20 min. Het zilver was voor Sebastiaan Bachas uit Amersfoort in 4.26 en het brons voor Douke Wajer in 4.28 min. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl. De volgende loop die AVTexel organiseert is de Krimstrandloop op woensdagavond. Inschrijven vanaf 18:45 uur bij het paviljoen van paal 28, de wedstrijd start om 19:30 uur.