Loper Kamiel van Rompaey, nummer 2 op de 4 km.
Loper Kamiel van Rompaey, nummer 2 op de 4 km. Foto: AV Texel

Jan Kerkmann wint strandloop

Met een behoorlijke zuidwesten wind liep Jan Kerkmann uit Bielenfeld (D) woensdag op de Krim Strandloop toch een uitstekende tijd op de 8 kilometer in 31:04. Na afloop vertelde hij dat hij terugkomt van een blessure aan zijn rug. Dit maakt de prestatie opmerkelijker.


Gerard de Heer uit Utrecht werd tweede en liet de klok stilzetten op 34:08 en Teun Nieuwenhuis uit Zwolle werd derde in 34:44

Bij de 4 kilometer waagden zich 15 atleten aan de strijd met de elementen. Donkere wolken pakten zich uit over de zee. Gelukkig bleef het droog en moest er vanaf de vuurtoren twee kilometer tegen de wind in gebuffeld worden. Danny Buitendijk uit Bodengraven had hier het minst last van en klokte een snelle 14:17. De 15 jarige Kamiel van Rompaey uit Haacht (Belgie) finishte in 15:24 als tweede en de 16 jarige Jacob Mees Klein Winterheim (Duitsland) werd derde in 15:42. Bij de vrouwen zegevierde Ingrid van Lubek in 18:26.


De 1200 meter bij de jeugd liet wederom een spannende strijd zien. Er moest flink gewerkt worden om de wind te trotseren. Overall winnaar werd Nynke Slager uit Marrum, die 5:30 liet noteren. Snelste jongen werd Jorik Kroon uit Den Burg in 5:52


De uitslag en foto’s staat op avtexel.nl.


De eerst volgende wedstrijd van AV Texel is zondag a.s. de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Boskiosk het Turfveld. De start is om 10:30 uur.