Pascal de Boer van Bravour The Show.
Pascal de Boer van Bravour The Show. Foto: Promofoto.be

Variété en carabet

Illusie, comedie, dans, zang en luchtacrobatiek. Het komt allemaal voorbij in 'Bravour The Show', een voorstelling die zondag 29 augustus voor de laatste keer in de Evenementenhal bij De Krim in De Cocksdorp wordt opgevoerd

De voorstelling, die sinds zondag 25 juli meerdere keren in de Evenementenhal is verzorgd, is de concrete uitvoering van een droom die comedian Pascal de Boer uit Den Haag had. De Boer (35) is al sinds zijn vierde gefascineerd door het circus en werkte door de jaren heen bij onder meer het circus van Herman Renz en het Wintercircus van oud GTST-acteur Wim Zomer. Hij werkte in binnen- en buitenland eveneens mee aan diner-cabarets, revue-voorstellingen, theater en shows aan boord van cruiseschepen.

Zijn droom was om in Nederland een eigen show op de planken te zetten en dat werd 'Bravour The Show', een mix van revue, cabaret en oude variété dat nieuw leven is ingeblazen. "Je proeft een sfeer van de revue en het cabaret zoals dat immer nog te zien is in Parijs. Nederland heeft een rijke historie aan variété en theater, maar omdat er op dit moment weinig live entertainment is in deze vorm wil ik mijn land van herkomst iets daarvan teruggeven." De Boer gebruikte de coronatijd om de voorbereidingen voor de eigen show in gang te zetten.

In de voorstelling werkt hij samen met onder andere Carien Keizer en Alfredo Lorenzo. Keizer was vier jaar lang leading lady in variététheater het Lido in Parijs en ze speelde de hoofdrol (van Roxy Hart) in de musical Chicago. Alfredo Lorenzo is een illusionist wiens ster rijzende is. Hij was in 2015 en 2019 Nederlands jeugdkampioen goochelen en won in 2020 de Robert Houdin Award (vernoemd naar de Franse goochelaar Houdin). 

Lorenzo is letterlijk een geboren artiest (beide ouders zitten in hetzelfde vak) en treedt in de Evenementenhal op met een aantal dames van 'The DreamGirls of Magic' om magie en entertainment naar een nieuw niveau te tillen. De 75 minuten durende voorstelling kent tevens dans van een aantal showgirls onder leiding van choreografe Michelle Tijhuis en er wordt luchtacrobatiek verzorgd in de Evenementenhal. De voorstelling van zondag 29 augustus begint om 20.00 uur. Meer hierover op www.bravour-show.com.