De ZDH-Roparun-crossloop bij Den Hoorn.
De ZDH-Roparun-crossloop bij Den Hoorn. Foto: Willem Sangers

Winnaars crossloop op herhaling

De winnaars van een week geleden gingen vrijdagavond op herhaling tijdens de vijfde ZDH-Roparun-crossloop bij ZDH in Den Hoorn.

Jordy Vinke zegevierde voor de vierde keer op de 8 km. Vinke bereidt zich voor op het NK 10 km dat zondag 29 augustus in Hem gehouden wordt. Na een bewust geplande snelle eerste ronde, waarin Vinke alle deelnemers op de 4 en 8 km achter zich liet, kon hij de tweede ronde in een lager tempo afleggen. 


Zijn voorsprong was groot genoeg om als eerste te kunnen finishen in een tijd van 30:46 min. Danny Binnendijk, vaak goed voor een topklassering, won overtuigend de 4 km in een tijd van 14:56 min. Winnares Nora Assink bleef met haar tijd van 18:07 bij de dames op de 4 km nummer twee Margot vander Ven uit Den Burg voor. 


Floris Jacob Toutenhoofd uit Friesland snelde in een tijd van 3:53 min naar zijn vijfde overwinning op de 1 km. Opmerkelijk was de prestatie bij de meisjes. Veerle Kalk liep in een mooie loopstijl naar een tijd van 3:50. Zij was hiermee de snelste van alle jeugdlopers. 


Komende vrijdagavond 20 augustus wordt de zesde ZDH-Roparun-crossloop op het ZDH-terrein aan de Witteweg in Den Hoorn gehouden. Vanaf 18:45 uur kan daar voor diverse afstanden worden ingeschreven. Voor meer informatie, uitslagen en prestatie-certificaat zie www.roparuntexel.nl/nieuws