Fietsersbond Texel heropgericht voor aanpak knelpunten fietsen

De Fietsersbond op Texel is heropgericht om voor de belangen van fietsers op het eiland op te komen.

De bond, die de afgelopen jaren een slapend bestaan leidde, houdt woensdag 25 augustus weer een afdelingsvergadering in De Lindeboom in Den Burg, aanvang 19:45 uur. De Fietsersbond, die een tijd lang door René Boon werd gedragen, plaatste in het voorjaar een oproep voor een herstart. Dat leidde tot de komst van een aantal nieuwe mensen binnen de organisatie die zich zorgen maken over de veiligheid van fietsers op het eiland en zich willen inspannen voor verbeteringen.


Tijdens de afdelingsvergadering in De Lindeboom worden taken verdeeld, knelpunten op fietsgebied besproken en actiepunten opgesteld. Volgens Boon is het aan de leden om aan te geven welke knelpunten worden ervaren en waar de Fietsersbond aandacht aan zou moeten besteden. De heropgerichte Texelse afdeling wordt gesteund door de afdeling Noordkop van de Fietsersbond. 


Die heeft onder meer al het oog laten vallen op de gemeenteraadsverkiezingen die in 2022 worden gehouden. De afdeling Noordkop wil een aantal concrete aanbevelingen op fietsgebied kunnen doen aan de politieke partijen, zodat zij die in de verkiezingsprogramma's voor de nieuwe raadsperiode 2022-2026 kunnen opnemen. In Den Helder is dat inmiddels gebeurd. 


De Fietsersbond streeft er eveneens naar om Texel om termijn weer als beste fietsregio van Nederland op de kaart te hebben, net zoals een aantal jaar geleden.