Sofia Pedro en Jonatan Alvarado met gitaar, zang en poëzie.
Sofia Pedro en Jonatan Alvarado met gitaar, zang en poëzie.

Intiem concert in de tuin van Brakestein

"Pajarillos Fugitivos: Spanish homes, away from home". Zo heet het concert dat Sofia Pedro en Jonatan Alvarado op 19 augustus om 19:30 uur geven in de tuin van Brakestein, Skillepaadje18 nabij Oudeschild.



Sofia is sopraan, Jonatan tenor, beiden afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, en ze begeleiden hun zang met barok gitaar.

Het intieme concert, van ongeveer een uur, is een reis langs zang en poëzie van de Spaanse gouden periode, de 16e en 17e eeuw. Het duo speelt composities in de Castiliaanse taal en stijl, met bronnen en tradities uit de hele wereld, ook Nederlandse. Tevens zingen ze Latijns-Amerikaanse liederen uit dezelfde periode en Iberische volksmuziek. De ongewone variatie van klassiek en populair repertoire met historisch traditie maken dit concert uniek. Hiermee willen de muzikanten een brug slaan tussen de verrassend originele en sprankelende oude liedjes en de tegenwoordige stijl. Tussendoor zullen Sofia en Jonatan hun publiek een korte uitleg geven over de gespeelde werken. 

Een toegangsbewijs is gratis, met dank aan Het Fonds Podiumkunsten, maar i.v.m. de beperkte ruimte en corona maatregelen is reserveren is verplicht en kan uitsluitend via e-mail: gerard.witte@texel.com

Afbeelding