Vooruitlopend op de opening van De Voordeelmarkt maandag vult facilitair manager Arjan Adelerhof de schappen met blikken verf.
Vooruitlopend op de opening van De Voordeelmarkt maandag vult facilitair manager Arjan Adelerhof de schappen met blikken verf. Foto: Gerard Timmerman

De Voordeelmarkt opent winkel

"Meer klus voor uw geld", is de slogan van De Voordeelmarkt die maandag opent in de Weverstraat in Den Burg. Het assortiment omvat verf, behang, laminaat, ijzerwaren, gereedschappen en andere artikelen voor het klussen. 


De Voordeelmarkt in Den Burg is de zestiende vestiging van deze snelgroeiende winkelketen in Nederland. "Onze artikelen zijn tot 70 procent voordeliger ten opzichte van anderen. Maar wel altijd spullen van goede kwaliteit", doelt operationeel directeur Irma ter Hoek onder meer op verf van gerenommeerde merken als Histor, Flexa, Sikkens en Fitex. 

"We zijn niet alleen goedkoop en leveren kwaliteit, we hebben ook de kennis in huis. Onze medewerkers, van de verkoper tot de specialist in verf en behang, worden intern getraind om goede adviezen te geven. Over de spullen, over de kleur en allerlei andere zaken. Als mensen bijvoorbeeld vertellen dat ze een probleem hebben met de ondergrond, dan denken onze mensen mee. Zo komen we met het juiste product tot een goede oplossing."

Het assortiment omvat verf voor binnen en voor buiten, voor vloeren, wanden, plafonds, meubels, metaal en noem maar op. Leverbaar in standaardkleuren, maar als een klant een specifieke kleur wil, dan is dat ook mogelijk. "We hebben mengmachines waarmee we elke gewenste kleur kunnen leveren. Stel, je hebt een kussen in een bepaalde kleur en wilt je bank in dezelfde kleur schilderen. Dan neem je gewoon het kussen mee naar de winkel, dan zoeken wij de juiste kleur erbij. Bedenk dat er wel een paar miljoen verschillende kleuren zijn." 

Goedkoop en toch kwaliteit? Hoe doen jullie dat? "Door onze manier van inkopen, in het groot en rechtstreeks bij de fabrikant. We kopen ook partijen die over zijn. Als er bijvoorbeeld een ander etiket op moet. Dat kan bijvoorbeeld al wanneer er een foutje in de tekst staat en deze moet worden overgedrukt. Met de verf in die pot is verder niets mis."

De wens om op Texel een vestiging te openen, leeft al wat langer bij Irma ter Hoek en partner en directeur/eigenaar Ruben Boom. "Ik kom hier al 16 jaar en Ruben al 35 jaar, elk jaar zijn we hier op vakantie. Vorig jaar zagen we dat dit pand in de Weverstraat leeg stond. Toen kwam het er niet van. Maar toen we dit jaar zagen dat het nóg leeg stond, zeiden we: We gaan hier gewoon beginnen. We zijn er van overtuigd dat dit een prima plek is. Er komen hier veel mensen langs de gevel. Bedenk dat ook vakantiegangers die thuis een klus hebben, hier makkelijk binnen kunnen lopen en op hun gemak kunnen uitzoeken wat ze nodig hebben. We hebben ook een centrale webshop (www.devoordeelmarkt.nl) waar je verf en andere producten uit het sortiment kunt bestellen. Voor heel Nederland geldt: vandaag vóór 12:00 uur besteld is vandaag in huis. Voor Texelaars maken wij een uitzondering en is het vandaag besteld, ongeacht de tijd, vanavond in huis. Dit brengen wij persoonlijk naar onze klanten."

De Voordeelmarkt is een organisatie die snel groeit. Irma: "We zijn 22 jaar geleden begonnen met een winkel en uitgegroeid naar vijftien winkels, verspreid door heel Nederland. We zijn nog niet klaar; binnen 5 jaar willen wij doorgroeien naar 100 winkels. Ons team is een super geoliede machine. Iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht en wat te doen. We beschikken over een goed management. Vier weken geleden besloten we om deze winkel te openen. Toen moesten we nog in onderhandeling met de verhuurder. Vorige week kregen we de sleutel. We zitten midden in de zomer, een groot deel van ons personeel is op vakantie. Maar we zijn aan de slag gegaan. Een team plaatst de stellingen, een ander pakt producten in, etc. Maandag moet het klaar zijn. En dat gaat ons lukken. Bedenk dat we vorige week nog een winkel in Zaandam hebben geopend."

"De Voordeelmarkt werkt met "klussen passen" voor vaste klanten. Hiermee spaar je kluspunten voor extra korting en specifieke acties. Uiteraard denken wij ook mee met de lokale schilders; bij grotere afnames op jaarbasis kunnen wij extra kortingen geven."

"We zijn nog op zoek naar leuke mensen om ons team te versterken. Het gaat om een filiaalleid(st)er en verkoopmedewerk(st)er."