Vier studenten onderzoeken de woonwensen van bewoners.
Vier studenten onderzoeken de woonwensen van bewoners. Foto: Woontij

Onderzoeksteam van Woontij neemt woonwensen onder loep

Woontij gaat onderzoeken wat de woonwensen zijn van de bewoners. Het onderzoeksteam bestaat uit vier studenten. Ze doen allemaal een andere studie. Zo wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar wonen op Texel gekeken. Mijke (21) studeert Bos- en Natuurbeheer, Lerato (22) Bouwtechnische Bedrijfskunde, Jermo (20) Bouwkunde en Teun (21), Land- en Watermanagement.


"Van onze huurders willen we graag weten hoe ze nu wonen en wat de woonwensen zijn. Bij onze woningzoekenden zijn we geïnteresseerd in waarom ze staan ingeschreven en waar ze naar op zoek zijn", schrijft Christine Groen van Woontij. De komende jaren gaat er veel gebouwd worden op Texel. Woontij wil dat graag goed doen. Wat is de vraag achter de vraag. Wat zoeken de woningzoekenden precies en op welke termijn willen zij verhuizen. Wie staan er ingeschreven en wie is écht op zoek en wie heeft zich ingeschreven voor ‘je weet nooit wat de toekomst brengt’.

Afgelopen week hebben alle huurders van Woontij en ingeschreven woningzoekenden een vragenlijst via de mail ontvangen. "Ben je zowel huurder als woningzoeker, dan heb je als het goed is twee vragenlijsten ontvangen. Goed om te zien dat al ruim 50 procent van de woningzoekenden deze vragenlijst heeft ingevuld. Dat geeft ons belangrijke informatie. Ook op de huurdersvragen wordt goed gereageerd. Uiteraard wil Woontij zoveel mogelijk informatie om goede keuzes te maken. We bouwen tenslotte voor minimaal de komende 70 jaar", vervolgt Woontij.

Naast de schriftelijke enquête gaan de vier studenten langs de deur van de huurders. De eerste vraag zal zijn of de bewoner de vragenlijst al heeft ingevuld. Is dat niet het geval dan kunnen zij erbij helpen. U kunt ook gewoon uw ‘woon’-verhaal vertellen aan Mijke, Lerato, Jermo of Teun. We zijn in alles geïnteresseerd.

Woontij is nog op zoek naar woningzoekenden die geïnterviewd willen worden. Aanmelden kan via info@woontij.nl.