Avondje gezellig stappen loopt uit op mishandeling van Texelaar

De politie is een onderzoek gestart naar één of meerdere verdachten van een mishandeling die maandag tegen middernacht plaatsvond in De Koog. Daarbij is een 17-jarige Texelaar gewond geraakt. Hij heeft aangifte gedaan.


Aan de mishandeling ging een handgemeen vooraf dat plaatsvond in een uitgaansgelegenheid in De Koog. Een persoon uit een groep Groningers zou een glas hebben gepakt uit een meter bier van enkele Texelaars. Daardoor ontstond heibel in de tent. Binnen bleef dat nog beperkt, maar toen de Texelaars en de Groningers elkaar tegen middernacht op straat tegenkwamen sloeg de vlam in de pan. 

Volgens getuigen heeft één van de Groningers de 17-jarige Texelaar van achter een “knal voor zijn kop” verkocht. De jongen viel, smakte met zijn hoofd tegen een pui raakte buiten bewustzijn. Zelfs liggend op de grond werd volgens getuigen op hem ingetrapt. Het slachtoffer liep een scheur in zijn kaak, een gebroken enkel en meerdere beurse plekken op en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij heeft aangifte gedaan.

De politie had donderdag nog geen aanhoudingen verricht. De Groningers zijn volgens een woordvoerder niet van het eiland gezet. Ze zijn inmiddels wel vertrokken. De politie is een onderzoek naar de vermeende dader(s) gestart. Om de vechtpartij te reconstrueren, zijn en worden onder meer getuigen gehoord. Daarbij ook gebruik gemaakt van informatie die vrienden van het slachtoffer en de moeder op eigen initiatief hebben ingewonnen.

Meer op 5: "Dit is een Majorca-verhaal."