GGD start vaccineren zonder afspraak


GGD Hollands Noorden begint maandag 9 augustus op haar priklocaties aan de overkant met het vaccineren van mensen zonder afspraak.

Dat heeft de gemeentelijke gezondheidsdienst laten weten. Het vaccineren zonder afspraak geldt volgens de GGD uitsluitend voor mensen die een eerste prik komen halen. “Voor inwoners uit de regio die gebruik willen maken van deze dienstverlening ligt een vaccinatie klaar met het Pfizer-vaccin. Het vaccineren zonder afspraak geldt voor iedereen die voor vaccinatie in aanmerking komt. Dus vanaf 12 jaar.” De enige voorwaarde is volgens de GGD dat mensen die zich komen laten vaccineren een identiteitsbewijs bij zich hebben. “Anders kan het vaccin niet worden geregistreerd. Voor kinderen tot 14 jaar die geen identiteitsbewijs hebben, volstaat ook de zorgpas.”

Het vaccineren zonder afspraak kan op de vaccinatielocaties in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Middenmeer. De post in Den Helder (in het voormalig gemeentehuis aan drs F. Bijlweg) is dagelijks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. De post in Alkmaar is geopend van 8:00 tot 20:00 uur, de post in Middenmeer van 8:00 tot 17:00 uur en de prikpost in Hoorn van 8:00 tot 20:00 uur. De prikpost in de TXL sporthal in Den Burg is inmiddels opgeheven. Volgens de GGD is het raadzaam de site www.ggdhn-corona.nl te raadplegen voorafgaand aan bezoek, omdat de openingstijden de komende weken kunnen variëren.