Foto "Na de nachtdienst".
Foto "Na de nachtdienst". Foto: Jiri Buller

Expositie foto's Zilveren Camera

In kerk De Burght is van 14 augustus tot 26 september de expositie "Onderwerpen uit de haarvaten van de samenleving" van De Zilveren Camera te zien. 

De tentoonstelling met alle deelnemers van de Zilveren Camera wedstrijd 2020 - reist door Nederland. De tentoonstelling omvat meer dan 200 foto’s van Nederlandse beroepsfotografen. Getoond worden onder andere de foto’s van de winnaar van de ‘Canon Zilveren Camera 2020’, Kees van de Veen, die een fotoserie maakte over het overlijden van een coronapatiënt. 

De expositie van de Zilveren Camera 2020 omvat foto’s uit tien verschillende categorieën als regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, kunst en cultuur en natuur en wetenschap. In veel inzendingen zijn de gevolgen van het afgelopen jaar (de pandemie in al zijn verschijningsvormen) terug te zien. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde.

De winnende serie voor de Paul Peter prijs overrompelde de jury in zijn aanvankelijke eenvoud, maar bleef op het netvlies gebrand, kroop letterlijk onder de huid. ‘The Life of Fathers’ van Marwan Magroun is een serie waar je langer naar moet kijken om te begrijpen wat je ziet en om alle details tot je door te laten dringen.