Medewerker en gast paviljoen Paal 15 redden gezin uit mui

Kordaat handelen van een medewerker en een gast van strand- en gastropaviljoen Paal 15 heeft zondagavond een drama voorkomen.


Rond een uur of acht, toen de strandwachten naar huis waren, ontstond rumoer op het strand en onder de gasten toen een kind in een mui in problemen was geraakt. De moeder probeerde te helpen en kwam ook in problemen.

“We zaten midden in het diner”, vertelt Meline van der Honing van Paal 15. “Mensen vertelden dat een zwemmer in probleem was en hulp nodig had. Het is niet voor het eerste dat zoiets gebeurt, dit seizoen al de derde keer. We hebben er in de keuken speciaal een surfboard voor klaar staan. Mijn zoon Pelle (van Onzen, een ervaren surfer en muienkenner) heeft de biefstuk gelaten voor wat het was en is te hulp geschoten. We hebben andere mensen afgeraden om de zee in te gaan, om te voorkomen dat ze zelf in problemen  komen."


Eén van de gasten, Dajo Stek uit Delft kwam toch in actie. “Ik kom al mijn hele leven op Texel komt, surf en zwem. Ik hoorde de stress. Een broertje en zusje waren in problemen gekomen. Het jongetje en de moeder lagen samen wat verder in zee. Ik ben gaan zwemmen en heb ze er uit gehaald, iemand anders het meisje.”


Ook Pelle kwam in actie. Hij heeft zelfs nog een toerist die te hulp was geschoten gered. Meline: “Het voordeel van een surfplank is, is dat mensen zich daar aan vast kunnen klampen, want ze zijn moe. “

Uiteindelijk raakte iedereen heelhuids op het droge. De drenkelingen werden opgevangen in het strandpaviljoen.