Wat ik zeggen wou

Fietsgoot Emmalaan


Naar aanleiding van de ingezonden brief van Gijs Berger in de Texelse Courant van afgelopen vrijdag, merkt ondergetekende duidelijk op dat het vertoonde bord “Verboden Voor Auto’s Om Fietsen En Bromfietsen In Te Halen” eigenlijk te belachelijk is voor woorden!! Bovendien geef ik de Texelse en andere fietsers groot gelijk dat ze het huidige wandelpad gebruiken als fietspad.

In de aangekondigde “Fase 4”, het stuk Emmalaan tussen Haffelderweg en Rotonde Schilderend, is ter hoogte van parkeerterrein Gemeentehuis eveneens een zeer brede middenberm geplaatst.

Het moge duidelijk zijn dat Gemeente Texel met die dwaze bebording volkomen mistast (“Zwabberbeleid”…) en dat ik denkelijk namens heel Texel vind dat de alom verfoeide “Fietsgoot” Emmalaan geheel op de schop moet en er gewoon een rijweg moet komen met wederzijds fietspaden inclusief een zebrapad voor het nieuw te bouwen lagere scholencomplex “De Skool” en daarnaast eventueel wandelpaden, zoals bijvoorbeeld ook op het stuk Emmalaan (Elemert) vanaf Rotonde Emmalaan/Elemert/Beatrixlaan tot aan Rotonde Hoornderweg/Pontweg mogelijk is gemaakt en overal elders.

Ik roep nog maar eens in herinnering dat er over een jaar vanaf begin september 2022 ruim zeshonderd (600!) lagere schoolkinderen langs de Emmalaan veilig naar school moeten kunnen, hetgeen met de huidige situatie (die verfoeide Fietsstraat) onherroepelijk tot ongelukken zal leiden! Derhalve andermaal een oproep aan Gemeente Texel: Gooi die verfoeide “Fietsstraat” Emmalaan volledig op de schop en maak er een veilige verkeersstraat van voor alle weggebruikers apart: een rijbaan voor auto’s, fietspaden voor fietsers en wandelpaden voor wandelaars. Jullie hebben nog een jaar de tijd, voor eigen en andermans veiligheid!


Co van Heerwaarden,

Den Burg