Henk van Sambeek onthult de tafel met het clublogo van SVO. Onder de sponsors met Jan Bloem.
Henk van Sambeek onthult de tafel met het clublogo van SVO. Onder de sponsors met Jan Bloem. Foto: Gerard Timmerman

Kantine SVO gepimpt

Corona gooit veel overhoop, niet in het minst voor voetbalclub SV Oosterend. Aan het kampioenschap in 2018/2019 kon geen vervolg worden gegeven. De club zat niet bij de pakken neer. De kantine werd opgeknapt en nieuwe sponsors aangetrokken.

Het grasveld oogt als een strak gazon, reclameborden van 109 sponsors (nog 15 lege plekken) glimmen, nieuwe vlaggen wapperen en de kantine straalt als nooit tevoren. "We zijn ontzettend trots", glundert clubvoorzitter Jan Bloem zaterdag bij de presentatie. Spelers, vrijwilligers en bestuur hebben de "verloren" tijd benut om de accommodatie een opknapbeurt te geven. Met name de kantine. De "ouwe meuk" is er met vereende kracht uit gekieperd en heeft plaatsgemaakt voor een geheel nieuw en fris interieur. Met als pronkstukken de tafels, waarvoor de club een beroep deed op de creativiteit van artistieke dorpsgenoot Marjan Brouwer. Met afbeeldingen van het clublogo en portretten van grootmeester Johan Cruijff en clubicoon "Ome Sieme" Keijzer. Onthuld door "supervrijwilligers" Cor Eelman, Henk van Sambeek en Ewald Witte. 

Het wegvallen van de baromzet en andere inkomsten bracht op het financiƫle vlak zorgen met zich mee. Maar de gemeente Texel stelde zich coulant en behulpzaam op en verdient volgens Bloem "een dikke pluim". Niet onbelangrijke financiƫle oppepper komt van drie nieuwe hoofdsponsors: Marijn de Wolf van het Cafeetje, Sjoerd de Jong van de Jumbo en Frida en Willem Jan Kraanen van Texelana tekenden het contract en hesen de vlaggen.

Afbeelding
Afbeelding