Stalker ex was zeer vasthoudend

"Leven zonder haar onmogelijk"

De Texelaar die voor de rechter stond omdat hij zijn ex had gestalkt, bedreigd en mishandeld, was zeer vasthoudend.

 

Een dag na een zogenoemd “stopgesprek” met de politie gooide hij steentjes tegen haar raam. Hij knipte een trui aan stukken om daarvan in letters "Ik haat je" in haar trappenhuis te leggen. Op 17 november kreeg hij een contactverbod, twee dagen later stond er “Niet vergeten” op haar brievenbus. “Dat zeiden we vroeger altijd tegen elkaar”, vertelde hij de rechter. “Dan zeiden we dat we niet mochten vergeten dat we van elkaar houden.”

Hij ging ermee door “Leven zonder haar was onmogelijk.” Hij nam grote hoeveelheden drugs in de hoop op een “overdose” en werd extremer in zijn gedrag. Zo plaatste hij een camera in het trappenhuis van haar woning, takelde hij haar volgens de officier van justitie van achteren toe met een taser – met brandwonden als gevolg - en sloeg hij haar midden op straat in het gezicht.

Het slachtoffer, dat €4000,- smartengeld en ruim €1200,- schadevergoeding eiste, kampt nog altijd met de naweeën. “Hoe omschrijf je hoe je je voelt als je voortdurend over je schouder hebt moeten kijken omdat blijkt dat de man met wie je ruim vier jaar je leven hebt gedeeld niet te vertrouwen is?’, zei ze in de rechtbank. “Ik ben bespioneerd, lastiggevallen, gevolgd en in mijn eigen huis bestolen van mijn laptop en mijn harde schijf, waarmee ik ook heel veel herinneringen ben kwijtgeraakt, een zwaar emotioneel verlies.”

Overigens ontkent de Texelaar die diefstal te hebben gepleegd – en vond ook de aanklaagster bewijs daarvoor ontbreken.

De man krijgt inmiddels begeleiding in het dagelijks leven en is onder behandeling van een psychiater. Ook probeert hij een andere woning te krijgen. De twee wonen vlak bij elkaar "en elke keer als ik haar zie, doet het pijn”. Deze week wordt hij opgenomen bij de Brijder Stichting in Alkmaar om van zijn drugsverslaving af te komen. In de rechtbank bood hij de vrouw in tranen zijn verontschuldigingen aan. "Sorry, het spijt me heel erg wat er is gebeurd. Ik zal je niet meer lastigvallen. Geef me kort de tijd om te verhuizen en je zult me nooit meer zien.”