Josh van den Burg is één met zijn gitaar.
Josh van den Burg is één met zijn gitaar. Foto: Eigen foto

Singer-songwriter Josh van den Berg heeft weer inspiratie genoeg

Josh van Den Berg (34) uit Oosterend heeft een serie video's opgenomen bij paal 9, waarbij hij enkele nieuwe nummers ten gehore brengt. Vorige week zette hij het nummer 'A new born' op YouTube, een nummer dat hij tien jaar geleden al schreef na een zware depressie. Op 20 augustus komt zijn nieuwe single 'Scream' uit. Als opwarmertje kwam gisteren zijn versie van 'Swim with Sam', een cover van 'A Balladeer'.

"Uiteindelijk komt er een EP van zes tracks, de streefdatum voor het hele album ligt op januari. 'Scream' gaat over een relatie die na jaren lang nog iedere dag wat mooier wordt. En het liefst wil je dat dan van de daken schreeuwen natuurlijk."


De singer-songwriter schrijft zijn nummers zelf. "Dat is mij heel lang niet gelukt, maar er is weer genoeg inspiratie. Daar ben ik heel blij mee en ik ben trots op de nummers. Die inspiratie haal ik uit mijn privéomgeving. Ze zijn volledig autobiografisch. Het genre is singer-songwriter/ pop."


Josh werkt als Technische Dienst bij camping Loodsmansduin en doet dit met veel plezier. "Daarnaast stond de hele zomer eigenlijk volgepland met optredens, maar corona  heeft ook voor mij roet in het eten gegooid." In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, nam hij dus maar alvast een paar video's op. Het voordeel voor de zanger en gitarist is dat hij ook handig is met monteren, zo maakte hij in het verleden zelf al een film. 


Hoewel corona even een flinke kink in de kabel is, durft de Texelaar nog steeds vooruit te kijken. Mijn doel is dat ik zelf kan maken wat ik het liefste maak en als dat een publiek trekt is dat natuurlijk altijd fijn! Een eigen show in de Ziggodome ambieer ik niet. Wat ik wel ooit nog zou wensen is een avondvullende avond in een theater waar alle tijd is om tussen de liedjes door ook verhalen te vertellen. Mijn nummers passen denk ik ook iets meer bij een dergelijke setting." 


Josh was twaalf toen hij begon met gitaarspelen. Drie jaar later besloot hij ook te gaan zingen en dit gaat hem goed af. Over wie zijn grote voorbeeld is, hoeft hij niet lang na te denken: "John Mayer, 100 procent", lachend voegt hij daaraan toe: "maar ik wil daar nooit een vergelijking mee trekken. Dat zou ik mogen willen."  

De muziek van Josh in is te vinden op zijn account "Josh van den Berg" op YouTube.