Wat ik zeggen wou

Gemini


Wisten jullie dat als je naar het Gemini wordt overgebracht en je hebt het geluk dat je weer ontslagen wordt, je dan gewoon de deur wordt uitgezet, ook al is het 3:00 uur 's nachts?


Ons overkwam dat van zaterdag 3 op zondag 4 juli jl. Toen mijn vrouw zeer ongelukkig ten val kwam met haar fiets (zie krant dinsdag 6 juli) op het Schilderend, kwam gelukkig medische hulp per ambulance snel. Al snel kwam de mededeling dat ze ter controle en behandeling overgebracht zou worden naar het Gemini. Lang verhaal kort: rond 2.45 uur krijgen we bericht dat we naar huis mogen. Op zich geen slecht nieuws. Alleen wat nu? Volgens de dame en heer die mijn vrouw hebben behandeld, was dat ons probleem, en of wij ons wel realiseerden dat 'het hier geen hotel' is!! Nu geloof ik wel dat je, wanneer je op de spoedeisende hulp werkzaam bent, je over bepaalde specifieke eigenschappen moet beschikken, maar helaas ontbrak het beide aan ook maar het minste empatisch vermogen.


Wis en waarachtig weten wij dat het Gemini geen hotel is! Maar wat moet je dan? We waren al niet in het Gemini omdat het allemaal zo goed ging, nou deze behandeling heeft niet geholpen om je weer een beetje beter te voelen!! Op hangende pootjes toen maar naar de dame achter de receptie, die had gelukkig wel wat gevoel in d'r lijf en heeft ons geholpen met het vinden van een hotel.


Dat wij niet onnodig een ziekenhuisbed bezet kunnen houden snappen wij ook wel, maar dit kan toch niet!! Hoe moeilijk is het nu om daar iets voor de organiseren!! Graag betaal ik er dan voor. Maar dit was wel een heel bijzonder staaltje 'on-gastvrijheid' en 'zoek het maar lekker uit'.

Ik hoop hiermee dat er aandacht voor komt, en dat het kan voorkomen dat andere Texelaars (of toeristen die op Texel verblijven) dit bespaard blijft. Allemaal niet het allerergste, maar zo onnodig.


Roel Buijs,

Den Burg


Naschrift: De redactie vroeg Noordwest Ziekenhuisgroep om een reactie:


"We vinden het heel vervelend dat deze situatie zich heeft voorgedaan. We kunnen ons goed voorstellen dat meneer en mevrouw zich geen raad wisten en zich aan hun lot overgelaten voelden.


We realiseren ons dat bewoners van Texel in de nacht niet terug kunnen naar huis. Het klopt dat we een patiënt na ontslag niet langer in het ziekenhuisbed kunnen houden. Tegelijkertijd willen we wel graag meedenken met onze patiënten en ze zeker niet aan hun lot overlaten. We betreuren dit incident dan ook en we bieden meneer en mevrouw daar onze welgemeende excuses voor aan. We komen graag met meneer en mevrouw in contact voor een persoonlijk gesprek.


Noordwest zal op korte termijn het proces rondom het doorverwijzen naar een hotel beter organiseren, zodat patiënten ontzorgd worden en direct terecht kunnen in een hotel."