Alzheimer Café

De gespreksgroep over Alzheimer is weer gestart, het Alzheimer Café nog niet. Dat meldt de vrijwilligersgroep.

Deelnemers aan de gespreksgroep zijn blij dat ze vanaf juni weer bij elkaar kunnen komen in De Buureton. Op basis van de geldende regels, afstand houden, zelf drinken meenemen, enzovoorts. “De mensen hadden het gemist en er was veel behoefte om stoom af te blazen. Na zoveel tijd was er natuurlijk veel bij te praten. In juli is er weer een bijeenkomst gepland en dan een maand zomerstop. Daarna gaat het vanaf september weer volgens het schema, elke tweede maandag van de maand een bijeenkomst. 

Voor het Alzheimer Café ligt het gecompliceerder. Het gaat om grotere aantallen bezoekers, terwijl er nu maximaal twintig bezoekers in de zaal mogen. De vrijwilligers hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Er is aandacht besteed aan een aantal dingen, zoals het goed bekend maken van de dementheek, de uitleenkast, het gratis boekenaanbod, telefonisch contact of indien gewenst een fysieke afspraak. 

Voor vragen over hulp bij geheugenklachten of dementie kan worden gebeld met het Alzheimer Café: Margreet Berndsen, 06-30056680 of Liesbeth Rijk, 06-22811573. Of de hulpverlening bij dementie van Geriant op Texel: Reinalda Slagter, 06-57622753 en Trudie Luijk-Mesker, 06-30298026.