49 % vindt het heel druk en 34 % tamelijk druk.
49 % vindt het heel druk en 34 % tamelijk druk. Foto: Gerard Timmerman

"Efteling-gehalte is behoorlijk hoog hier"

Het ervaren van drukte zit menigeen hoog, zo blijkt uit menig reactie.

 

"De focus ligt helemaal op het verkeerde vlak. Die ligt op het aantal bedden. Het is ook belangrijk om ongebreidelde groei tegen te gaan maar de focus moet mijns inziens liggen op het goed organiseren van het toerisme. Daar is veel te weinig aandacht voor en kan heel veel ergernis schelen."

"Het is duidelijk dat de laatste jaren het verkeer op het eiland toeneemt. Tijdens de lockdown waanden we ons even terug in de rust van vroeger. Op zich zijn de mensen niet het grootste probleem, de verkeersbewegingen met de daarbij behorende herrie wel. Zowel van auto's als brommer ed. Plus vaak de stank."

"Het is druk, maar je hoeft deze drukte niet op te zoeken als je dat niet wilt. Overal zijn rustige plekken waar je je niet hoeft op te winden over de drukte. Wel moet er naar meer balans gezocht gaan worden."

"We vreten er allemaal van, dus het is belangrijk voor Texel. En op de ene plek is het drukker dan de andere, maar ach na het hoogseizoen word het weer rustiger."

Het Efteling-gehalte is behoorlijk hoog hier. Elektrische scooters, toeterend en gillend, Tukltuks (groen Texel haha). En allerlei andere flauwekul herrie makende apparaten. Ongelooflijk veel brullende motoren, niemand doet dat er iets aan…"

"Het is de afgelopen jaren veel drukker geworden. Seizoenverbreding en ook veel meer dagjesmensen. Hoe zit dat met die kernwaarden? Wat een lachertje, met zo'n VVV directeur en een burgemeester die aan de hand van de ondernemers loopt wordt het nog veel erger."

"Het lijkt er erg op dat geld en toerisme belangrijker zijn dan de texelaars."

"Ik vind het prima dat er toeristen komen maar nu is het gewoon te druk, wij Tesselaars komen in de verdrukking bv. Wij mogen boodschappen doen tot 10:00 op de fiets of na 17:00 u ik vind dat wij tweederangs zijn geworden en dat vind ik heel erg triest."