"Aantal toeristische bedden veel hoger"

Het werkelijk aantal toeristische slaapplaatsen ligt veel hoger dan het aantal geregistreerde bedden (44.102). Die verwachting heeft 64 procent van de deelnemers aan de raadpleging TipTexel.nl. 20 procent denkt dat het aantal iets hoger ligt en slechts 6 procent denkt dat het klopt.








Uitkomsten van de raadpleging over de raadpleging over het toerisme op Texel. Liefst 723 Texelse deelnemers vulden de vragen in, dit vrij hoge aantal geeft aan dat het onderwerp toerisme velen aanspreekt. Er werd ook uitgebreid gereageerd. Mensen willen er graag hun zegje over doen. 

Van de deelnemers vindt 78 procent dat er een telling moet komen van het aantal toeristische bedden. De politiek is er verdeeld over. Texel Belang, D66, GroenLinks en Fractie Koot zijn volmondig vóór de beddentelling, VVD, PvdA en CDA zien het niet zitten. Texel2010 wacht eerst de uitkomst van het toeristisch toekomstplan af. 

Uit de raadpleging blijkt verder dat 83 procent van de deelnemers het heel druk tot tamelijk druk op Texel ervaart. Grootste ergernissen zijn de drukte op straat, in het verkeer en gebrek aan parkeerplek. 71 procent is het (zeer) oneens met de stelling dat de gemeente Texel genoeg doet om het aantal vervoersbewegingen te beperken. 61 procent voelt zich als bewoner van Texel (ruim) onvoldoende gehoord over de toekomst van Texel. Het instellen van een autoverbod in de Parkstraat heeft de instemming van 54 procent.

De volledige uitkomst staat op www.tiptexel.nl.