De Waddenzee behoort tot de populairste werelderfgoedsites van UNESCO in de Benelux.
De Waddenzee behoort tot de populairste werelderfgoedsites van UNESCO in de Benelux. Foto: Peter Ampt

Waddenzee populaire werelderfgoedsite

De Waddenzee behoort tot de populairste werelderfgoedsites van UNESCO in de Benelux. Dat blijkt uit een analyse van Musement, het boekingsplatform voor wereldwijde reisactiviteiten.


De 23 UNESCO werelderfgoedsites in Belgiƫ, Nederland en Luxemburg getuigen van de diversiteit van het culturele en historische erfgoed in de Benelux. Het betreft historische gebouwen zoals de kathedraal van Antwerpen, natuurgebieden zoals de Waddenzee en locaties die de industriƫle geschiedenis van deze drie landen tentoonstellen. Musement, het boekingsplatform voor reisactiviteiten wereldwijd, heeft geanalyseerd welke van de UNESCO-werelderfgoedlocaties het populairst zijn binnen de Benelux en de top tien op een rij gezet. In de Top 10 van populairste werelderfgoedsites staat het Wad op de zevende plaats.

De Waddenzee behaalde 3.038 reviews op Google en 4,7 sterren. Het Nederlands-Duitse deel van de Waddenzee is werelderfgoed sinds 2009 en in 2014 werd besloten om het Deense deel er ook aan toe te voegen. De Waddenzee wordt door UNESCO aangeduid als Biosfeerreservaat, wat inhoudt dat de biodiversiteit en genetische waarden beschermd worden. De unieke natuur en de mogelijkheid tot wadlopen maken het een populaire bestemming.