De kampioensbeker van het NK Vrije Standaard autocross is vernoemd naar Laurens Slik.
De kampioensbeker van het NK Vrije Standaard autocross is vernoemd naar Laurens Slik. Foto: Meindert Acda

Laurens Slik postuum geëerd met wisselbeker NK Vrije Standaard

Postume eer voor de vorig jaar verongelukte Texelse autocrosser Laurens Slik. De felbegeerde kampioensbeker van het NK Vrije Standaard autocross is naar hem vernoemd.


In 2020, het jaar waarin geen autosport werd georganiseerd in Nederland, werd de autocross hevig opgeschud door een noodlottige verkeersongeval. Daarbij kwam Vrije Standaard-coureur Laurens Slik om het leven.


Laurens was erop gebrand om in 2020 het NK Autocross, dat traditioneel verreden wordt bij de NAC autocross in Kollum, te winnen. Om deze sympathieke coureur (nogmaals) te eren heeft de huidig titelhouder Arnold van der Veen uit Eelderwolde samen met de NAC-autocross het initiatief genomen om zijn naam te vereeuwigen. Deze is geplaatst op de felbegeerde kampioensbeker van het NK Vrije Standaard autocross, waar Laurens zeker een grote kanshebber voor zou zijn geweest. De wisselbeker is door medecoureur Jan van der Weij uit Blija opgeknapt en voorzien van een mooi eerbetoon aan Laurens. 

Op zondag 18 juli, de dag dat aanvankelijk de thuiscross van Laurens op Texel zou worden verreden, werd deze beker door het team van Arnold en David Heibuurt namens de NAC overhandigd aan de vader van Laurens, Rob Slik. "Een moment dat ons allen raakt en lang bij zal bij blijven.” Organisatie, coureurs en andere liefhebbers hopen vurig dat Rob Slik namens Laurens de wisselbeker in 2022 kan uitreiken aan de nieuwe Nederlands kampioen. 


Een verslag van het afscheid van Laurens in 2020 in autocross-stijl, is te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=uhn5joc4pbU

 

Afbeelding
Afbeelding